TextFräsning 5

TextFräsning används när man snabbt och enkelt vill skapa ett NC-program från en vald text för att t.ex märka en detalj. Det är framtaget med CNC-industrin i tanken men fungerar självklart även för hobbynivå.

Layout

Den angivna texten placeras på önskad plats och kan där spegelvändas, läggas på en båge eller med önskad vinkel och storlek.

När man är nöjd med resultatet kan man välja mellan att skapa ett NC-program som direkt kan överföras till cncmaskinen eller en CAM-fil som går att läsa in i CamModul för vidare bearbetning.

Teckensnitt

TextFräsning har stöd för True Type Font (TTF) och Open Type Font (OTF) som är standardformatet för teckensnitt i Windows och dom flesta andra operativsystem.

Vi har även inkluderat mängder av teckensnitt specialanpassade för gravering. Ett flertal av dessa är av typen ”single line”, vilket gör dom idealiska för gravering av artikelnummer mm.

Postprocessorer

Tillsammans med Textfräsning medföljer postprocessorer för olika styrsystem. Vi gör gärna anpassningar om det är så att kunden önskar detta. En postprocessor kan anpassas för nästan vilken typ av maskin eller styrsystem som helst tack vare den stora flexibiliteten.

Textfräsning går även utmärkt att använda till cnc-svarvar med drivna verktyg och möjlighet att bearbeta på detaljernas mantelyta eller ändplan.

Fast teckenbredd (box text)

Med TextFräsning kan du få fast teckenbredd på teckensnitt som inte har fast teckenbredd som standard.

Genom att varje bokstav placeras i en box med angiven bredd och höjd kan textens dimensioner detaljstyras på ett enkelt och effektivt sätt.

Inställningar

När man skapar en text finns det möjlighet att göra ett antal bearbetnings parametrar som t.ex. verktygsnummer, konturdjup, matning mm. Dessa inställningar gör man för varje objekt.

Detta innebär att det är möjligt att ange olika djup eller matningar för olika objekt. I de fall där alla objekt ska skapas med samma verktyg, matning konturdjup kan anges detta enkelt i fräsparametrarna.

Kommunikation

För att överföra det färdiga NC-programmet till styrsystemet använder man enklast vår programvara NcEdit.

Med hjälp av detta program får ni en snabb och säker kommunikations programvara som är anpassad för editering och kommunikation av NC-program till era CNC-maskiner.

Demo

Ladda ned en 30-dagars demo av Textfräsning