TcKom

TcKom är en programvara speciellt utvecklad för kommunikation med Brother CNC-maskiner, antingen via RS-232C (seriellt) eller TCP/IP (nätverk).De flesta styrsystem som har en serieport eller en nätverksport går att kommunicera med.

Programöverföring

Överföring till / från maskinen hanteras vid PC’n och sker på ett mycket enkelt sätt tack vare det logiska gränssnittet

Protokoll

TcKom klarar att kommunicera med Brother via den seriella (rs-232) com-porten samt över nätverk. Protokoll 1 och 2 är de som stöds av programmet.

Program

TcKom kan lagra både ISO och/eller Dialog program som skapats i maskinen. I TcKom finns det möjlighet att skriva in ytterligare en kommentar i NC-programmet om man vill tydliggöra vad det är för NC-program som är lagrat. Denna kommentar kommer dock ej att överföras till CNC-maskinen utan är endast en kommentar i datorn.

Produktionsdata

TcKom kan hämta ner och lagra produktionsdata samt andra system- och logg-filer som nyare Brother maskiner har möjlighet att generera. Med hjälp av dessa uppgifter genereras diverse statistik och exporteras till t.ex. Excel.

Inställningar

När TcKom används till flera Brother maskiner finns det möjlighet att lagra kommunikations inställningarna för varje maskin under valfritt namn. Vid inställning av kommunikation anges om detta skall ske via com-porten eller nätverket (TCP/IP). Vid inställningarna anges även vilken modell av Brother maskin som skall användas.

Statistik

Från vissa Brother modeller kan TcKom hämta samt generera maskinanvändningsrapporter i html-format.
Även statistik larm och loggar kan tas ut och t.ex presenteras på företagets intranet eller på den lokala datorn.
Plugin för att automatiskt hämta produktionsdata-dokumenten finns i TcKom.