Modellsats Ritningsläsning

MicroTech kan nu erbjuda ett helt nytt sätt för att öka förståelsen vid ritningsläsning.

Modellsats

Väskan som innehåller en modellsats med 11 st modeller är ett ypperligt hjälpmedel och komplement för elever som tycker det är svårt att föreställa sig hur man framställer och läser ritningar med olika vyer och skymda konturer. Tillsammans med övningarna som medföljer modellsatsen kan eleven på ett enkelt sätt lära sig vyplacering och hur man bäst beskriver en detalj ritningstekniskt.

Programvaran RitKurs är specialanpassad för detaljerna i modellsatsen. Modellsatsen kan användas som ett komplement till den interaktiva programvaran eller fristående med hjälp av övningsmaterial i PDF-format.
Läs mer om RitKurs här.

Övningsmaterial i form av ritningar och facit medföljer och får fritt kopieras och distribueras i klassen. Modellsatsen fungerar även som ett bra hjälpmedel när man skall lära sig rita i CAD. Eleverna kan då använda modellerna för att framställa korrekta ritningar i tex AutoCad.
Övningsuppgifterna består bl a av ritningar som skall kompletteras med konturlinjer och skymda konturer. Till sin hjälp har kursdeltagaren den genomskinliga detaljen som då kan studeras ifrån olika vyer och riktningar.

Det geniala med modellerna är att dessa är utformade i materialet klar akryl. Det betyder att eleverna nu med lätthet kan se det dom inte sett tidigare, nämligen detaljernas skymda konturer, snitt och konturer.

Ritningsläsning blir mer intressant tack vare att man förstår övergången ifrån det konkreta (volym) till det abstrakta (projektion).

Detaljer

Konceptet är speciellt utvecklat med tanke på nybörjare men erfarenhet ifrån andra länder (bl a frankrike, norge)
Det har det visat sig att denna väska med modeller kommer till nytta på alla nivåer. Den fungerar som ett utmärkt komplement inom gymnasieskolan, tekniska skolor, vuxenutbildningar och internutbildningar på företag som behöver höja kompetensen inom området ritningsläsning.