TextFräsning

Textfräsning används när man snabbt och enkelt vill skapa ett NC-program från en vald text för att t.ex märka en detalj.Skapa text på båge eller linje

Layout

Den angivna texten placeras på önskad plats och kan där spegelvändas, läggas på en båge eller med önskad vinkel och storlek. När man är nöjd med resultatet kan man välja mellan att skapa ett NC-program som direkt kan överföras till cncmaskinen eller en CAM-fil som går att läsa in i CamModul för vidare bearbetning.

Postprocessorer

Tillsammans med TextFräsning medföljer ett antal postprocessorer för olika styrsystem. Som användare kan du själv anpassa en postprocessor för just ditt styrsystem med hjälp av vår postprocessor editor som fritt kan laddas ned från hemsidan. Vi gör gärna anpassningar om det är så att kunden önskar detta. En postprocessor kan anpassas för nästan vilken typ av maskin eller styrsystem som helst tack vare den stora flexibiliteten. TextFräsning går även utmärkt att använda till cnc-svarvar med drivna verktyg och möjlighet att bearbeta på detaljernas mantelyta eller ändplan.

Inställningar

Välj mellan de typsnitt som är installerade på din dator.När man skapar en text finns det möjlighet att göra ett antal bearbetnings parametrar som t.ex. verktygsnummer, konturdjup, matning mm. Dessa inställningar gör man för varje objekt. Detta innebär att det är möjligt att ange olika djup eller matningar för olika objekt. I de fall där alla objekt ska skapas med samma verktyg, matning konturdjup kan anges detta enkelt i fräsparametrarna.

Kommunikation

För att överföra det färdiga ncprogrammet till styrsystemet använder man enklast vår programvara NcEdit. Med hjälp av detta program får ni en snabb och säker kommunikations programvara som är anpassad för editering och kommunikation av NC-program till era CNC-maskiner.